Arabisch Nederlands Cultuurhuis

Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, en kunnen leren en genieten van elkaars cultuur.


Activiteiten 2021

Houtense Spelen - een 2021-2022 sportief en cultureel evenement  

De Houtense Spelen is een evenement waarbij de wijken van Houten de strijd met elkaar aan gaan op het gebied van sport, culinair, cultuur en denkvermogen. Jong, oud, man of vrouw, iedereen krijgt de gelegenheid om zich van de beste kant te laten zien. De organisatie gebeurt door de Stichting Houtense Spelen in samenwerking met lokale verenigingen, stichtingen en bedrijven. 

Het Arabisch Nederlands Cultuurhuis helpt mee met de organisatie van de Houtense Spelen als partner voor het onderdeel Culinair.


Opening op zaterdag 24 juli 2021 Live in The Dome en online te volgen via www.omroephouten.nl

Ceremonieel geopend en een hindernisbaan als openingsonderdeel. Het winnende team kreeg de eerste punten én een extra prijs, ter beschikking gesteld door het Arabisch Nederlands Cultuurhuis. 

In de loop van het jaar zouden nieuwe onderdelen volgen, met op de planning in juli 2022 de hoofonderdelen, w.o. Culinair m.h.v. het Arabisch Nederlands Cultuurhuis.  


Echter: Doek valt voor Houtense Spelen - november 2021

De organisatie van de Houtense Spelen heeft besloten om de spelen per direct te beëindigen. Alhoewel men er alles aan gedaan heeft om de Houtense Spelen op een verantwoorde wijze te vervolgen is men tot de conclusie gekomen dat dit in de praktijk niet mogelijk is. Het project vroeg een dermate grote inspanning die met het huidige vrijwilligersbestand niet geleverd kon worden.


Kijk voor alle informatie op de sociale media van de Houtense Spelen 

Facebookpagina: https://www.facebook.com/ HoutenseSpelen/  

 Instagram: https://www.instagram.com/ houtensespelen/

Twitter: https://twitter.com/HSpelen

www.HoutenseSpelen.nl


Activiteitenmarkt Houten 4 september 2021 

Kom langs in onze stand op het Rond Houten 10.00 -16.00 uur. Graag vertellen wij u wie wij zijn en over onze ideeën en plannen. 

Kijk voor meer informatie op www.activiteitenmarkthouten.nl


Syrische maaltijd op 16 oktober 2021 in het Wereldhuis Houten

Voor Syrische mensen een feest van herkenning, voor  oorspronkelijke Nederlanders wellicht een eerste kennismaking!

Onder voorbehoud of het mogelijk is en volgens corona-richtlijnen organiseren wij dit jaar weer een originele Syrische maaltijd voor alle Houtenaren, van welke afkomst dan ook. Er zijn slechts 45 zitplaatsen, dus schrijf u nu in! Vol = Vol!

Onze stichting heeft geen verdienmodel en daarom willen wij de toegangsprijs laag houden:  € 8,00 per persoon, doch elk bedrag meer is welkom (!) zodat wij ook in de toekomst dergelijke avonden kunnen blijven organiseren.

U kunt zich opgeven door het sturen van een email naar cultuurhuishouten@gmail.com met vermelding van uw naam en uw telefoonnummer, sluitingsdatum 1-10-2021. 

Vanaf 18.00 uur Wereldhuis, Dijkhoeve 1 Houten