Arabisch Nederlands Cultuurhuis

Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, en kunnen leren en genieten van elkaars cultuur.

Activiteiten 2020:

1-The Bright Side of Life - MC Innocent Ekhator en jonge vluchtelingen in Theater aan de Slinger op 18 maart 2020

The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen en het is meer dan dat. Het is een matchmakingsevent waarin vluchtelingen zichzelf kunnen laten zien. Waarin ze anderen ontmoeten, die hun netwerk openstellen. Hierdoor kunnen deze vluchtelingen zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak ontwikkelen.

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’

De komst van 60.000 vluchtelingen in 2015 heeft Bright Richards geïnspireerd om The Bright Side of Life te maken. The Bright Side of Life is een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev. Gebaseerd op het levensverhaal van Bright, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland moet hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.

The Bright Side of Life is in het kader van 75 jaar Vrijheid en op initiatief van de Migranten werkgroep van de R.K Kerk, Het Arabisch Nederlands Cultuurhuis, het Wereldhuis, BurenOntmoetenCulturen, DoorGeefLuik en het 4 en 5 mei Comité naar Houten gehaald. 

Kijk naar de video " Bright Richards komt naar Houten":  https://www.youtube.com/watch?v=flajg6oBFoA&feature=emb_title 


Klik op de link voor het bestellen van een kaartje: 

https://www.aandeslinger.nl/programma/the-bright-side-of-life?fbclid=IwAR09oZm2rWL3rB2slDwxcftUzUe8Ckb1B-rwiSK8H9lHqpEIot2gqGRCgMw


Bent u statushouder en wilt u een gratis ticket ontvangen?  Neem dan contact met ons op via ons E-mailadres: 

cultuurhuishouten@gmail.com

 Komende activiteiten - nadere details volgen ...........